Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogácsról képes leírás - Bogács.tlap.hu
részletek »

Bogácsról - Bogács.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogacs.tlap.hu » Bogácsról
Keresés
Találatok száma - 9 db
Bogács - Hivatalos oldal

Bogács - Hivatalos oldal

Bogács Község hivatalos honlapja Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése, a Bükkaljai Borvidék központja. Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik a Bükk hegység kiszélesedő völgyében. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége.

Bogács - nem hivatalos oldal

Bogács - nem hivatalos oldal

Bogács információs honlapja. Bogácsi szálláshelyek: apartman, panzió, vendégház A Dél-Bükki táj természeti szépsége, jó levegője a bogácsi Fürdő termálvízének gyógyító hatása, a hangulatos borospincékben kínált borok, az olaszrizling vidámító ereje, kulturális programjaink sokszínűsége, változatossága, élménygazdagsága és az itt élő emberek vendégszeretete is a kellemes itt tartózkodást, a jó pihenést, a gyógyulást és a vidám szórakozást szolgálja.

Bogács - országjáró

Bogács - országjáró

Magyarországi turisztikai portál. Magyarország turisztikai látnivalóinak listája, bemutatása. Turisztikai régiók, nevezetességek, települések bemutatása, programok, látnivalók ismertetése. Magyarországi várak és kastélyok, múzeumok, természeti értékek bemutatása. Bogács Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 30 km-re, Egertől 18 km-re keletre található a Bükk-hegység kiszélesedő völgyében. A Hór és a Szoros-patak völgyének találkozásánál fekszik. Bogács a nemzetközi hírű termálfürdőjéről, valamint borkultúrájáról ismert.

Bogács a WikiPedian

Bogács a WikiPedian

Története A terület az őskor óta lakott, a 19. században újkőkori kőszerszámokat találtak itt. A települést 1248-ban említik először, Bogachi néven. A lakosság főként szőlőtermesztéssel foglalkozott. 1323-ban az egri káptalanhoz került. A török időkben elpusztult, és csak a 18. században népesült be újra. A II. világháború idején, 1944-ben kisebb harcok folytak a környéken. Az 1950-es években a térségben olajat kerestek, amit nem találtak, de a próbafúrások során termálvíz tört fel. 1959-ben épült az első medence, 1973-ban három újabb. 2000-től már hat medencével várja az idelátogatókat.

Bogács bemutatása

Bogács bemutatása

Bogácsi szálláshelyek. Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése. Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése. Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége. A Bükki Nemzeti Park közelsége, gazdag madár- és állatvilága, erdős tájai révén ragyogó alkalmat nyújt kisebb-nagyobb kirándulásokra, gyalogtúrákra a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában.

Bogács Net

Bogács Net

Bogács szállás és programajánló oldala. Bogács a Bükk hegység lábainál egy kiszélesedő völgyben helyezkedik el, festői látványt nyújtva az ide látogatóknak. A Bükki Nemzeti Park közelsége révén a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és a vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, különleges mikroklímájával, valamint gazdag kulturális programjaival közkedvelt üdülőhely. A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen és nyáron egyaránt várja. A termálfürdő vizét tulajdonképpen a kőolajkutatással feltárt 485 m mély termálkútból, triász és felső-eocén időszaki mészkőből nyeri. A 3500 fős napi kapacitású fürdő területén található számos termálvizes medence, melyek hőmérséklete 34-38C közötti, valamint 1 db gyermek-pancsoló (36C) és 1db feszített víztükrű úszómedence (24-26C).

Bogács térkép

Bogács térkép

Térkép Bogácsról. A Térképcentrumban megtalálható Európa, Magyarország és Magyarország 3,150 db településének térképe. Ezek a térképek nagyíthatók, kicsinyíthetők, nyomtathatók, e-mail-ben elküldhetők. Mezőkövesd város térképe, adatok a városról.

Bogácsi Termálfürdő - nem hivatalos oldal

Bogácsi Termálfürdő - nem hivatalos oldal

Bogácsi Termálfürdő A kénes gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reuma, izületi és mozgásszervi betegségek, légcsőhurut, nőgyógyászati, egyes gyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek gyógyulását, valamint törések utókezelésénél alkalmazható. A fürdőhöz kapcsolódó szolgáltatások OEP támogatással is igénybe vehetők.

Bogácsi Thermálfürdő

Bogácsi Thermálfürdő

A fürdő területén hat gyógymedence (34-38 Celsius), egy gyermekpancsoló (36 Celsius), egy feszített víztükrű úszómedence (24 Celsius) áll a vendégek rendelkezésére. A melegvizes medencék egész évben, az úszómedence és a gyermekpancsoló május 16-tól szeptember 15-ig üzemel. A termálfürdő mindennap üzemel, kivéve szeptember 16-tól május 15-ig, amikor hétfőnként szünnap van. A főszezonban 9-20 óráig látogatható. Üdülési csekk elfogadóhely! A Fürdő nyitvatartása: Május 1. - 31-ig 9 - 19 óráig Június 1. - augusztus 31-ig 9 - 20 óráig Szeptember 1. - 30-ig 9-19 óráig Október 1. - április 30-ig 9-17 óráig

Tuti menü