Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogács linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Bogács képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: bogacs.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 64 db
Adrienn Vendégház

Adrienn Vendégház

Vendégházunk Bogács központjában található az erdő közelében, csendes nyugodt környezetben, a termálfürdőhöz közel. A vendégház 3 szobával rendelkezik, mely 9 fő fogadására alkalmas. A szobához zuhany és 2 db WC tartozik. Vendégeink kényelmét szolgálja a szobákhoz tartozó terasz, erkély és a szobák mindegyikében kábel TV, egy szobában DVD. Vendégeink önellátását biztosítja a teljesen felszerelt konyha kis étkezővel.

Ajánlatkérés bogácsi szállásoktól

Ajánlatkérés bogácsi szállásoktól

Keresse bogácsi szálláshelyét a szallaskeres.hu portál közel 2000 szállás ajánlata között. Az oldalon szűrhet régió, borvidék, tájegység alapokon, illetve a szálláshely kívánt felszereltsége alapján is. A kiválasztott szálláshelyektől közvetlenül és csoportosan kérhet szállás ajánlatot, melyre a szálláshely e-mailben fog válaszolni!

Akác vendégház

Akác vendégház

Bogácson az Akác Vendégház csendes, nyugodt környezetben a sportpályához, valamint pincesorhoz közel található. A szobákhoz fürdőszoba, wc, nagy nappali, kábel tv, jól felszerelt konyhatartozik amely 6-8 fő részére biztosítja a kellemes pihenést. Füves udvar, zárt parkoló, fedett terasz, valamint kerti sütési, főzési lehetőség várja az érkező vendégeket. Igényszerint pincelátogatást, borkóstolást szervezünk. A szálláshely elsősorban családok, baráti társaságok részére ideális.

Alabástrom Panzió Étterem

Alabástrom Panzió Étterem

A panzió Bogács legimpozánsabb épülete, mely Mezőkövesd felől közelítve, a főúton található. A panzió két szintjén 47 férőhely van. A vendégek részére 8 db 2 ágyas, 8 db 2+1 ágyas, 2 db 2+2 ágyas, fürdőszobás, tv-vel felszerelt szobák állnak rendelkezésre.

Amarilisz Vendégház

Amarilisz Vendégház

Az Amarilisz Nyaralóház Bogács frekventált, csendes helyén, 300 m-re az egész évben működő termálfürdőtől, 400 m-re a híres bogácsi borozósortól helyezkedik el. Szolgáltatások: - 25 m2-es fedett terasz kerti bútorokkal - bográcsozó, szalonnasütő -1100 m2-es park - zárt parkoló (bármennyi autó számára) A nyaralóház ára az ágyneműt , annak cseréjét, a víz-, gáz-, és elektromos áram költségét is tartalmazza.

Hirdetés
Amigo Holiday

Amigo Holiday

Az Amigo Holiday minden évszakban várja vendégeit. Hidegben, melegben igazi kikapcsolódást nyújt a Miskolc - Tapolcai Barlangfürdő termálvize, a fürdő területén található szaunapark. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy gondtalanul pihenjünk, az idő pedig tökéletesen alkalmas egy kellemes kirándulásra, városnézésre. A Bükk tájai elkápráztatják a kirándulókat. Bogácsi apartmanjaink nyugodt, kellemes környezetben épültek, közvetlen közelünkben négy termálfürdő található: a bogácsi, demjéni, egerszalóki és mezőkövesdi, a fürdők szolgáltatásairól bővebb információt a wellness részben találnak.

Bianka Apartmanház

Bianka Apartmanház

A Bianka Apartmanház Bogács egy csendes, nyugodt részén, mégis a falu központjához közel (mintegy tiz percnyi sétára) fekszik. Apartmanházunkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az ideális legyen a szabadság és pihenés eltöltésére. Apartmanjaink kényelmesek, tiszták és jól felszereltek.

Bogács - Borvidék

Bogács - Borvidék

A Bükkaljai Borvidék 19 településén 15 hegyközség működik. Jelenleg Tibolddarócon van egy 4000 hl-es feldolgozó - palackozó a Mezei Pincészetben. Területe: 1688 ha Klíma: A Bükk vonulata észak felől védi a hideg szelektől, s kedvező mikroklíma alakul ki a déli, délnyugati lejtőkön. Talaj: Riolittufán kialakult fekete nyiroktalajok, barnaföldek és agyagbemosódásos erdőtalajok találhatók meg. A termőhelyi adottságok kiválóak. Pincék: Általában a kis pincékben oxidatív módon készítik a bort, de a fehér fajtáknál már a nagyobb pincészetek reduktív borokat, rose és barrique borok is készítenek. Bükkalja borai hasonlóak az egriekhez, de valamivel magasabb a savtartalmuk. A borok száraz és félszáraz minőségben készülnek, de az újabb fajtákból (Zengő) félédes borok is megtalálhatók.

Bogács - hasznos információk

Bogács - hasznos információk

Hasznos információk Bogáccsal kapcsolatban. Bogács hivatalos szerveinek ügyfélfogadási rendje, címe. Polgármesteri Hivatal, Rendőrség, Orvosi rendelő, Postahivatal, Általános iskola, Óvoda, Polgárőrség főbb adatai, elérhetőségei. Bogácsi alapítványok, civil szervezetek.

Hirdetés
Bogács - Hivatalos oldal

Bogács - Hivatalos oldal

Bogács Község hivatalos honlapja Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése, a Bükkaljai Borvidék központja. Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik a Bükk hegység kiszélesedő völgyében. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége.

Bogács - nem hivatalos oldal

Bogács - nem hivatalos oldal

Bogács információs honlapja. Bogácsi szálláshelyek: apartman, panzió, vendégház A Dél-Bükki táj természeti szépsége, jó levegője a bogácsi Fürdő termálvízének gyógyító hatása, a hangulatos borospincékben kínált borok, az olaszrizling vidámító ereje, kulturális programjaink sokszínűsége, változatossága, élménygazdagsága és az itt élő emberek vendégszeretete is a kellemes itt tartózkodást, a jó pihenést, a gyógyulást és a vidám szórakozást szolgálja.

Bogács - Szent Márton borrend

Bogács - Szent Márton borrend

Bükkaljai Borvidék. A Bükkaljai Borvidék minőségi borainak megismerése, megismertetése és érdekeinek képviselete. Minőségi palackos borok gyűjtése, tárolása, különös tekintettel a kiemelkedő évjáratokra. Muzeális borok gyűjtése, bemutatása. A borkezelés és kultúra (szőlőművelés, borászat) helyi hagyományainak megőrzése, ápolása, továbbfejlesztése. A kulturált borfogyasztás kialakítása és ápolása, az ún. pinceprogramok hagyományának megteremtése, színvonalas, vidám programokon keresztül a Bükkaljai Borfesztivál színvonalának emelése, a nemzetközi kapcsolatok ápolása, bővítése. A termőtáj szépségének, értékeinek széleskörű propagálása, a bor és a gasztronómia, valamint a bor és a művészetek kapcsolatának bemutatása.

Bogács a WikiPedian

Bogács a WikiPedian

Története A terület az őskor óta lakott, a 19. században újkőkori kőszerszámokat találtak itt. A települést 1248-ban említik először, Bogachi néven. A lakosság főként szőlőtermesztéssel foglalkozott. 1323-ban az egri káptalanhoz került. A török időkben elpusztult, és csak a 18. században népesült be újra. A II. világháború idején, 1944-ben kisebb harcok folytak a környéken. Az 1950-es években a térségben olajat kerestek, amit nem találtak, de a próbafúrások során termálvíz tört fel. 1959-ben épült az első medence, 1973-ban három újabb. 2000-től már hat medencével várja az idelátogatókat.

Bogács bemutatása

Bogács bemutatása

Bogácsi szálláshelyek. Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése. Bogács Dél-Borsod egyik legszebb települése. Egertől 16 km-re, Mezőkövesdtől 8 km-re fekszik. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, gazdag kulturális programjaival, borkultúrájával, fejlett infrastruktúrájával és színvonalas szolgáltatásaival a régió kiváló üdülőközsége. A Bükki Nemzeti Park közelsége, gazdag madár- és állatvilága, erdős tájai révén ragyogó alkalmat nyújt kisebb-nagyobb kirándulásokra, gyalogtúrákra a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában.

Bogács címere

Bogács címere

Borsod megye településeinek címerei. Bogács teleülés címere. Bogács fürdőhelyéről ismert község Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén, a Mezőkövesdi kistérségben. Miskolctól 30 kilométerre délnyugatra, Egertől 18 kilométerre keletre, Mezőkövesdtől 11 km-re északra található. Nevét az ószláv bogatu szóból eredeztetik. Jelentése: gazdag.

Bogács Net

Bogács Net

Bogács szállás és programajánló oldala. Bogács a Bükk hegység lábainál egy kiszélesedő völgyben helyezkedik el, festői látványt nyújtva az ide látogatóknak. A Bükki Nemzeti Park közelsége révén a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és a vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, különleges mikroklímájával, valamint gazdag kulturális programjaival közkedvelt üdülőhely. A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen és nyáron egyaránt várja. A termálfürdő vizét tulajdonképpen a kőolajkutatással feltárt 485 m mély termálkútból, triász és felső-eocén időszaki mészkőből nyeri. A 3500 fős napi kapacitású fürdő területén található számos termálvizes medence, melyek hőmérséklete 34-38C közötti, valamint 1 db gyermek-pancsoló (36C) és 1db feszített víztükrű úszómedence (24-26C).

Bogács térkép

Bogács térkép

Térkép Bogácsról. A Térképcentrumban megtalálható Európa, Magyarország és Magyarország 3,150 db településének térképe. Ezek a térképek nagyíthatók, kicsinyíthetők, nyomtathatók, e-mail-ben elküldhetők. Mezőkövesd város térképe, adatok a városról.

Tuti menü