Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogács linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Bogács - Ildikó [2. oldal]
részletek »

Bogács képes leírás: Bogács - Ildikó [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: bogacs.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 66 db
Bogács Net

Bogács Net

Bogács szállás és programajánló oldala. Bogács a Bükk hegység lábainál egy kiszélesedő völgyben helyezkedik el, festői látványt nyújtva az ide látogatóknak. A Bükki Nemzeti Park közelsége révén a természetjáróknak, a téli sportok kedvelőinek, a horgászoknak és a vadászoknak is lehetőséget kínál az év minden hónapjában. Nemzetközi hírű termálfürdőjével, szép környezeti fekvésével, különleges mikroklímájával, valamint gazdag kulturális programjaival közkedvelt üdülőhely. A bogácsi termálfürdő a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket télen és nyáron egyaránt várja. A termálfürdő vizét tulajdonképpen a kőolajkutatással feltárt 485 m mély termálkútból, triász és felső-eocén időszaki mészkőből nyeri. A 3500 fős napi kapacitású fürdő területén található számos termálvizes medence, melyek hőmérséklete 34-38C közötti, valamint 1 db gyermek-pancsoló (36C) és 1db feszített víztükrű úszómedence (24-26C).

Bogács térkép

Bogács térkép

Térkép Bogácsról. A Térképcentrumban megtalálható Európa, Magyarország és Magyarország 3,150 db településének térképe. Ezek a térképek nagyíthatók, kicsinyíthetők, nyomtathatók, e-mail-ben elküldhetők. Mezőkövesd város térképe, adatok a városról.

Bogácsi Szállások

Bogácsi Szállások

Bogács községben található nyaraló, családi ház, szállás, apartman, panzió, hotel a kínálatban. Ha Bogács szóba kerül mint a nyaralás célpontja, akkor biztosan szüksége lesz szállásra is. Itt megtalálja. A szállások Bogács csendes nyugodt utcáiban találhatók. Pihenő, zöldövezetben. A bogácsi futballpálya mellett.

Bogácsi Termálfürdő - nem hivatalos oldal

Bogácsi Termálfürdő - nem hivatalos oldal

Bogácsi Termálfürdő A kénes gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reuma, izületi és mozgásszervi betegségek, légcsőhurut, nőgyógyászati, egyes gyomor-, epe- és májbetegségek, bőrbetegségek gyógyulását, valamint törések utókezelésénél alkalmazható. A fürdőhöz kapcsolódó szolgáltatások OEP támogatással is igénybe vehetők.

Bogácsi Thermálfürdő

Bogácsi Thermálfürdő

A fürdő területén hat gyógymedence (34-38 Celsius), egy gyermekpancsoló (36 Celsius), egy feszített víztükrű úszómedence (24 Celsius) áll a vendégek rendelkezésére. A melegvizes medencék egész évben, az úszómedence és a gyermekpancsoló május 16-tól szeptember 15-ig üzemel. A termálfürdő mindennap üzemel, kivéve szeptember 16-tól május 15-ig, amikor hétfőnként szünnap van. A főszezonban 9-20 óráig látogatható. Üdülési csekk elfogadóhely! A Fürdő nyitvatartása: Május 1. - 31-ig 9 - 19 óráig Június 1. - augusztus 31-ig 9 - 20 óráig Szeptember 1. - 30-ig 9-19 óráig Október 1. - április 30-ig 9-17 óráig

Bogácsi üdülés

Bogácsi üdülés

Információk Bogács és környéke látnivalóiról és üdülési lehetőségeiről Ugye nem szeretnél több órát az Internet előtt tölteni csak azért, hogy összeszedd a fontosabb információkat a Bogácsi üdüléshez? Mi elvégeztük a kutatást helyetted, és ráadásul kiegészítettük a saját tapasztalatainkkal is, hogy ne okozzon csalódást egyetlen étterem se, ne kelljen kérdezgetni, hogy hol az ábécé, és ne maradj le egyetlen látványosságról vagy helyi rendezvényről se! Összeállítottunk egy 15 oldalas ismertetőt, amiben minden benne van, amit Bogácsról tudni lehet, és kihagytuk belőle a szokásos rizsát, a lényegre koncentráltunk. Információs anyagunkban minden fontos tudnivaló megtalálható képekkel, térképpekkel illusztrálva. Összegyűjtöttük, mi az, amit semmiképp sem szabad kihagyni, ha Bogácson jársz! Add meg keresztneved és email címed, hogy elküldjük neked azt a nélkülözhetetlen információs csomagot, amit ha most nem töltessz le, fontos élményeket hagyhatsz ki, akár több napos pihenésre, akár csak átutazóba ejted útba Bogácsot!

Borlovagrendek

Borlovagrendek

Az oldal összegyűjti a hazai borászatokat, ingyenes Adatbázisával lehetőséget teremt a legkisebbek számára is. A weboldal hozzájárul a kulturált borfogyasztás kiszélesítéséhez, a hazai turizmus fejlődéséhez.

Borsodgeszt

Borsodgeszt

Településtörténet A honfoglaláskor a honfoglaló törzsek birtoka, az itt lakó Geszti család után viseli nevét. A vidék ősidők óta lakott. A régészeti ásatások gazdag bronzkori leleteket hoztak a felszínre. A terület a honfoglaló magyarok egyik szállásbirtoka volt. Innen biztosították a gyepű védelmét. A területet elkerülték a török és a tatár seregek, de a község Eger eleste után behódolt a töröknek, és adót fizetett. A II. világháborúban a harctérre és kényszermunkára elhurcolt leventékkel, illetve zsidókkal együtt 27 hősi halottja volt a községnek. Rájuk emlékezik név szerint a falu közepén 1992-ben a község lakossága által állíttatott emlékmű. 1973-ban megszüntették a településen az önálló közigazgatást, Sály községgel közös tanácsot alakítottak ki. Az 1990. évi választások után a község ismét az önállóság útját választotta, önálló Önkormányzata felelősen igyekszik a falu sorsát intézni. Statisztikai adatok: A község alapterülete: 151 ha Lakosok száma: 328 fő Infrastruktúra: A településen a szennyvíz kivételével teljes az infrastruktúra kiépítettsége: villany, telefon, ivóvíz, vezetékes gáz hálózattal rendelkezik. A kommunális szilárd és folyékony hulladék szervezett gyűjtése megoldott. A településen egy szelektív sziget kialakításával bevezetésre került a szelektív hulladékgyűjtés.

Borutak

Borutak

Bükk borvidék. Területe: 1 183 ha Klíma: A Bükk vonulata észak felől védi a hideg szelektől, és kedvező mikroklíma alakul ki a déli, délnyugati lejtőkön. A szélárnyékos fekvés következtében a borvidék viszonylag kevés csapadékot kap. Klímája a déli borvidékhez képest hűvösebb, a fakadás mintegy 10 napot késik. Történelem: Nagymiskolc területéről már az ősember gyűjtögető gazdálkodásáról is sok bizonyítékkal rendelkezünk, őstermelésre pedig a legrégibb időktől vannak adataink. A honfoglalást követő századok alatt a termőföld még kevés területet foglalt el, de a népesség növekedésével egyre több területet hódítottak el a cserjés domboldalakból. A legkülönbözőbb gyümölcsfajok megtelepítésére voltak alkalmasak ezek a területek, és a még megbecsültebb szőlő, a bortermelést jelentő növény mesterséges megtelepítésére. A vadszőlő, ugyanis mint a Magyar Középhegység őshonos növényeként itt már ismert volt. Termését már a jégkor végétől itt élő ősember is ismerte. A szőlőművelés kezdeteiről keveset tudunk. Egy 1313-ban megjelent oklevél említi először a szőlőt, és sejteti, hogy a szőlőtermesztés a helyi mezőgazdaság fontos ága. Az említett szőlőbirtokot a Pálos szerzeteseknek adományozta Ernyefi István, a diósgyőri vár akkori ura.

Hirdetés
Bükkzsérc

Bükkzsérc

Bükkzsérc Település Honlapja A község Mezőkövesdtől 17 km-re Északra a Bükki Nemzeti Park déli határa mentén a Cseresznyés patak partjait övezve és részben a környező domboldalakra is 'felkapaszkodva' mintegy 2 km hosszú völgyben helyezkedik el. Tipikus bükkaljai falu. Gyönyörű panorámával, hagyományos faluképpel, szép házakkal, borospincékkel, pincesorokkal és kristálytiszta levegővel rendelkező település. 'Zsáktelepülés'-nek is nevezik, mivel az ide vezető közút a község északi részénél véget ér, de egy elég jó állapotú, bár keskeny erdőgazdasági úton északi, majd nyugati irányba haladva az un. Oldalvölgyön keresztül el lehet jutni az Eger-Miskolci összekötő közúthoz, illetve a szomszédos Felsőtárkányba. Cserépfaluval egy 2,5-3 km-es közút, Noszvajjal egy kb. ugyanilyen hosszúságú kiépítetlen mezőgazdasági földút köti össze. Bogács községet egy 8 km-es közúton Cserépfalun át lehet elérni, de egy elhanyagolt közúton keresztül - ami a Termálfürdőig 5 km hosszú - közvetlen összeköttetése is van. (Ennek a szilárd alappal rendelkező útvonalnak a felújítása idegenforgalmi szempontból a jövőben még nagy jelentőséggel bírhat.)

Csáter Apó Pincéje

Csáter Apó Pincéje

Ahol a természet meghatározó nagy térformái, a síkság és a hegy egykoron egymásba szaladtak, s összeölelkezésükből szelíd dombhajlatok születtek, s mely tájat ma Bükkaljának neveznek, ott található egy 2300 lelkes Árpád-kori település: Bogács. Nevét napjainkra gyógyfürdője tette ismerté. Az ötven évvel ezelőtt feltárt 70 fokos termálvíz jó hírét a félévszázad alatt sok százezer vendég vitte szét a világba, minek nyomán nyaranta megháromszorozódik Bogács lakossága. Sok, érdekes, vendégmarasztaló program jellemzi a falut. Szinte minden hétvégén történik valami egyedi, borfesztivál, egészségnapok, fürdőfesztivál, Márton napi libaünnep, hogy a színes kavalkádból néhányat megemlítsünk.

Cserépfalu

Cserépfalu

Cserépfalu Gyönyörű falu a Bükkalján, borok, hordók, pincék, hegyek, dombok, völgyek. Autóval M3-asról Mezőkövesdnél le, majd a sima 3-as út felé átvágsz a városon és irány Bogács. 4 km múlva a 2511-es sztrádán megérkezel Cserépbe. Vonattal csak Mezőkövesdig jutsz, innen az állomás kijáratától indulnak buszok Cserépbe. Busszal az egri csatlakozást is választhatod.

Cserépváralja

Cserépváralja

Cserépváralja község címere a település főbb jellegzetességeit kiemelve, azokat lehetőleg minél nagyobb számban igyekszik a címerpajzson felvonultatni. A pajzsmező felső részében a zöld dombon álló ezüst kéttornyú vár, az úgynevezett beszélő címerekre jellemző módon a község nevében is szereplő cserépvárra, és ezzel a település múltjára utal, míg a alsó zöld színű pajzsmezőben megjelenített modern stílusú templom a jelent, a falu mai arculatát ábrázolja. A magyarországi községi címerek szinte elengedhetetlen részének tekintett, a mezőgazdasági tevékenység valamely ágára utaló növény, vagy eszköz ábrázolása természetesen Cserépváralja címerében is helyet kapott. A vár mellett két oldalon egy-egy arany szőlőfürt a szinte összes magyar falu határában folytatott szőlőtermesztést, borászatot jeleníti meg. Cserépváralja Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Bükki Nemzeti Park határán, Miskolctól kb. 50 kilométerre, Egertől 25 km-re található. Lélekszáma 500 fő körüli. A legközelebbi vár: Mezőkövesd (18 km). Cserépváralja a Mátra-Bükk kiemelt üdülőkörzetébe tartozik. Kiemelt értéket képvisel a cserépváraljai Kő-völgy. A Bükki település talán legnagyobb értéke a magasfokú esztétikai élményt nyújtó tájkép.

Dreher Apartman

Dreher Apartman

Dréher Apartman-ház A csendes, nyugodt környezetben található vendégház egész évben kiadó, 20 fő részére biztosítja a kellemes pihenést, kikapcsolódást. Nyáron 30 fős gyerekcsoportok elszállásolása biztosított.

Harkály Vendégház

Harkály Vendégház

Vendégházunk Bogácson, a Harkály utca 17 sz. alatt található, a termálfürdőtől 5 percre, a horgásztótól pedig 10 perc távolságra. 4 szobával, 6 ággyal várjuk a pihenni vágyókat. A ház földszintjén egy társalgó található, minibárral, ping-pong asztallal, televízióval, DVD-vel. Az első emeleten 2 szoba, konyha, fürdőszoba, a második emeleten, a tetőtérben 2 szoba található. A ház udvari oldalán erdőre néző terasz helyezkedik el. Az épület utcafrontján lévő erkélyről páratlan kilátás nyilik Bogácsra. A kertben nyársalási, bográcsozási, grillezési lehetőség, hintaágy, kertibútorok, valamint kerti zuhany nyújt felfrissülést. Vendégházunk május 01-től szeptember 30-ig tart nyitva. Minimálisan 5 éjszaka foglalása szükséges.A szállást az érkezés napján 14 órától lehet elfoglalni, távozáskor 10-ig kell elhagyni.

Hóvirág vendégház

Hóvirág vendégház

Üdülőházunk 8-10 fő részére biztosít kényelmes szálláslehetőséget. Az elhelyezés két szinten, négyszer kétágyas szobákban történik. Szintenként fürdőszoba, színes TV, a földszinten igényesen felszerelt konyha, fedett terasz, az udvarban kerti főzési lehetőség, gépkocsinak zárt udvari parkolás biztosított. Mindezek ismeretében szeretettel várjuk kedves vendégeinket.

Ildikó Vendégház

Ildikó Vendégház

Az Apartman Ildikó Vendégház Bogácson egy különálló épület, mely a falu központjának egy csendes utcájában, a strandfürdő közelségében található. Egész évben nyitva tart! Szoba illetve apartman kiadó. A szobákhoz kábel tv, külön fürdőszoba, jól felszerelt konyha tartozik amely 10-12 fő részére biztosítja a kellemes pihenést. Füves udvar, zárt parkoló, fedett terasz, ping-pong asztal, valamint kerti sütési, főzési lehetőség várja az érkező vendégeket. Igény szerint pincelátogatást, borkóstolást szervezünk.

Tuti menü