Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogács linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Rajna - Zöldvár [4. oldal]
részletek »

Bogács képes leírás: Rajna - Zöldvár [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: bogacs.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 66 db
Rajna apartman

Rajna apartman

Az Apartman Rajna üdülőház 1998-ban épült, és 2005-ben átalakítás, felújítás és korszerűsítés után nyerte el mai formáját. A Zöldváralja utcában, családias környezetben 9 önálló lakrésszel várja az Apartman RajnaHomlokzat_kiskép a vendégeit. Apartmanházunk egy olyan új, színvonalas szálláslehetőséget kínál vendégeinek, amely biztosítja családok, baráti társaságok, csoportok elhelyezését hangulatos, barátságos, igényes környezetben. Az apartmanházban 2-4-6 személy elhelyezésére alkalmas önálló apartmanok, studióapartmanok vannak, melyek pótágyazhatóak. Összes férőhely így 36 fő. Minden apartman saját fürdőszobával, minikonyhával vagy étkező-konyhával ellátott. Az apartmanház önellátó, a lakrészek nagyon jól felszereltek. Az étkezést igény szerint a közelben található kereskedelmi és vendéglátó egységekben is meg lehet oldani.

Siesta Vendégház

Siesta Vendégház

Bogács csendes környékén szeretettel várja önt és családját a Siesta Vendégház! A vendégház a központban van, valamint a bogácsi strandtól 10 perc üdítő sétára található. A ház előtt, illetve az udvaron több férőhelyes parkolási lehetőséggel!

Subalyuk - barlang

Subalyuk - barlang

A falu határában található a Subalyuk-barlang, Közép-Európa egyik legrégibb ősemberleletének helye. Itt találták meg a Neander-völgyi ősember hazai nyomait, egy felnőtt nő és egy 3 éves gyermek csontjait.

Szandy apartman

Szandy apartman

A Szandy Apartman Bogács, Fürdő út 2. sz alatt várja kedves vendégeit, a strandfürdőre néző teraszos, 6 illetve 2 ágyas fürdőszoba, wc, minikonyha fölszereltséggel. Igény szerinti étkezést tudunk biztosítani!

Sziszi villa

Sziszi villa

Bogácson a csendes környezetben lévő Sziszi Villa egész évben várja vendégeit. A ház emeleti részén 2 szoba, 1 konyha, egy fürdőszoba és WC 4-6-8 vendég számára tág teret biztosít a pihenésre. Ár: 2.200.-Ft/fő/éj + IFA, egyéb esetekben és fűtési szezonban megegyezés szerint. A konyhák teljes felszereltségűek, a szobák televízióval ellátottak, a zárt udvaron a biztonságos parkolás megoldott. Szabadtéri főzésre alkalmas eszközök és a fedett terasz vendégeink kényelmét szolgálja.

Szomolya

Szomolya

A Bükkalján, a Kánya-patak völgyében, Egertől keletre található település. Ez az oldal Szomolya hivatalos weboldala. Szomolya egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez tartozó az Északi középhegység lábánál elhelyezkedő Bükkaljai falu. Mezőkövesdhez 12 km-re és Egerhez 18 km-re található. A falu területén sok kőzetréteg fellelhető. Talán a legfontosabb, ha lehet ilyet mondani, a vulkáni eredetű riolittufa. De van a falu határában egy homokbánya és egy terméskő bánya is. Az egész falu egy völgyben terül el a Kánya-patak két oldalán. Ha egy kicsit délebbre megyünk Mezőkövesd irányába, akkor néhány kilométer megtétele után az alföldre emlékeztető sík részen találjuk magunka. De ha észak felé haladunk Noszvaj, majd Eger irányába, akkor egy dombos, hegyes részre érünk. Szomolya gazdag helynév anyaggal rendelkezik: Barát lápa, Bordahegy, Csecs Lyuk, Cseres, Deber tető, Derék hegy, Felső rét, Galagonyás, Gyűr, -oldal, -tető, Mács alma, Méti hegy, Pazsag, Vénhegy...

Tard

Tard

Tard története: A táj már jóval a honfoglaló magyarok előtt lakott volt. Örösúr nemzetsége szlávokat és avarokat talált ezen a területen, akik már földműveléssel foglalkoztak A község neve feltételezhetően a tar szó kicsinyítőképzős változata. A településre vonatkozó első adat 1220-ban a Váradi Regestrumban található, de ebből feltételezhető, hogy már korábban lakott hely volt. A 14. században Diósgyőrhöz, majd Cserép várához tartozott, s mindkét esetben a királyné birtoka volt. A 16. században több főúr osztozik rajta, majd a Báthory-család birtokába kerül. A 17. században a Homonnai, Esterházy, Révai családok birtokában van, de gyakorlatilag a török hódoltságnak van kiszolgáltatva. A törökök 1552-ben felégették a falut, majd amikor újratelepült, adófizetésre kötelezték. A török hódoltság végét a község, mint színmagyar lakosságú, úrbéres jobbágyság élte meg. A 18. században ez a község is vétel útján L'Huillier Ferenc egri várnagy tulajdonába került, majd örökösödés révén Szász-Coburg Gothai hercegi birtok lett. Az 5000 holdas birtok egészen a felszabadulásig megmaradt, a község lakossága cselédként dolgozott rajta.

Térkép - Bogács

Térkép - Bogács

Részletes település térkép, autóstérkép és útvonaltervező, műholdas térkép és domborzati térkép. Bogács részletes utca szintű település térkép. A település a Magyarország térképen. Bogács a Google-Maps műholdas térképen

Tímea apartman, Bogács

Tímea apartman, Bogács

Tímea apartman, Bogácson a thermálfürdő szomszédságában. 2 és 4 ágyas apartmanok zuhanyzóval, erkéllyel. Az erkélyről kilátás a strandra. Családoknak, kisebb baráti társaságoknak ideális pihenésre, szórakozásra. Az apartmanok egész évben igénybe vehetők. SZÉP kártyát, étkezési utalványokat elfogadunk. A Bükk és a Mátra közelsége miatt apartmanjaink ideális kiindulópontjai lehetnek kirándulásokhoz, túrázáshoz. A környéken több thermálvizes strand található (Demjén, Egerszalók, Mezőkövesd, Miskolctapolca, Eger), valamint kirándulási lehetőségek (Aggtelek, Bükk-fennsík, Mátraháza, Tisza-tó)

Hirdetés
Tornyos Villa

Tornyos Villa

Tornyos Villa 2009. évben épült Bogács Tornyos Villa várja a Bogács községben a pihenni vágyókat. Bogács szállás és vendégház alacsony áraival, csendes szép környezetével teszi a pihenésüket még kellemesebbé.

Vatta

Vatta

Vatta Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén, a Bükkalja központjában, Miskolctól, a megyeszékhelytől 30 km-re, Mezőkövesd várostól 19 km-re és Egertől 35 km-re helyezkedik el, az Észak-Magyarországi Középhegység és az Alföld találkozásánál. Szomszédos települések: Emőd város, Csincse, Bükkábrány, Tibolddaróc, Sály, Borsodgeszt és Harsány községek.

Víg Rudolf - Életrajza

Víg Rudolf - Életrajza

Csillagzata 1929. június 25-én hajnalban szökkent a déli Bükkalja egére, - egészen Bogács község szívébe. - A falu már az Árpád-ház idején jegyzett település volt. Lakói szívós, kemény munkával élték földből - kőből élő sorsukat. A szőlőtermesztés- és feldolgozás ősrégről hagyományozódott az itt élők munkáskezein át. Bogács környékén több kőbánya volt. Jellegzetes, jól faragható tartós veres kövét termelték évszázadokon kérges kőfaragó tenyerek egészen a művészetig. Azonos kultúrájú, egyfelekezetű, homogén nemzetiségűvé vált emberek lakták napjainkig. A Szent Mártonra felszentelt templom falai között időfolyamokon át zengett az ének az ércesre csiszolódott torkokból, erősödött a lelkekben a hit. A mindennapi munka izzadságpatakjait rendről-rendre szívből érkező dalokkal mosták le. A dal, az éneklés színesítette a mogorva hétköznapokat.

Villa Bridge

Villa Bridge

A Villa Bridge Panziót Bogács központjában, közvetlenül a nemzetközi hírű gyógyfürdő mellett találhatja. Egész évben várjuk a pihenni, üdülni, gyógyulni vágyó Kedves Vendégeinket. A 10 db 2+2 ágyas apartmanunkban, ill. szobánkban, színes TV, felszerelt minikonyha és fürdőszoba található, melyekben a nyugodt pihenéshez allergiamentes ágyneműt biztosítunk. Emeleti szobáink erkélyesek, V.I.P apartmanunk az alsó nagy teraszhoz csatlakozik.

Villa Sederkyn

Villa Sederkyn

A termálfürdő közvetlen szomszédságában található az 1997-ben épült Villa Sederkyn, ahol 12 db négyágyas, exkluzív, légkondicionált apartman található. Minden apartman konyhával, telefonnal, televízióval, zuhanyzós fürdőszobával felszerelt. Az amerikai típusú konyhában mikrohullámú sütő, kávéfőző, hűtőszekrény, komplett étkészlet található. Minden apartmanhoz medencére néző erkély tartozik.

Zöldvár Villa

Zöldvár Villa

Erdei levegőjű gyógyfürdőhelyen akar gyógyulni, regenerálódni? Családját, barátait, vendégeit a gyógyfürdőtől 400 méterre a várja a Zöldvár-Villa Apartmanház, Vendégház és Ifjúsági Szállás! Szállásaink Bogácson az erdő alatt terülnek el 8800 nm-es körbekerített parkosított zöld övezetű területen, a Bogácsi Termálfürdőtől 400-m-re. A bogácsi Zöldvár-tető erdősége alá telepítet 6 db különálló Apartmanházak, faházak (36 fő), Fehér apartman (10 fő), Sárga apartman (4 fő), Vendégház (8 fő), Ifjúsági szállás, diákszállás (41 fő) áll kedves vendégeink rendelkezésére. Bogács és a táj sokszínűsége számos tartalmas kikapcsolódásra ad lehetőséget legyen az családi, baráti nyaralás, túrázás, osztálykirándulás, táborozás, diáküdültetés, vagy céges rendezvény. A gyógyfürdő adta kúra- és wellness szolgáltatások a fiatalabb és az idősebb korosztály számára kiváló kikapcsolódási lehetőséget jelentenek, akár csak a bogácsi pincesor pincéi, szórakozóhelyekkel, diszkókkal vagy reggelig tartó élő zenével. Bogácsi szállás, szálláshely kínálatunk magaért beszél.

Tuti menü