Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természet képes leírás - Bogács.tlap.hu
részletek »

Természet - Bogács.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bogacs.tlap.hu » Természet
Keresés
Találatok száma - 3 db
Kiránduló helyek

Kiránduló helyek

Kirándulóhelyek természetjáróknak. A Bükki Nemzeti Park közelsége, a csodálatosan gazdag madár- és állatvilág nagyszerű lehetőséget nyújt erdei kirándulásokra, gyalogtúrákra, de Bogács kiváló választás lehet horgászoknak, vadászoknak, valamint a téli sportok kedvelőinek. A Bükkalját jellemző vulkáni eredetű tufakúpok különleges látványt nyújtanak; a Bogács északi határában lévő Hintó-völgyben is találhatunk egyet. Ennek a kisebb méretű kaptárkőnek öt fülkéje van, mely alkalmassá teszi méhcsalád befogadására, teleltetésére. A kutatók többek között ebből vonták le azt a következtetést, hogy a Hintó-völgyi kaptárkövet egykor méhészkedésre használták. A kaptárkövet könnyen megtalálhatjuk, de a kíváncsiskodás közepette nem árt ügyelnünk a könnyen porladó fülkék épségére.

Mária fa

Mária fa

Heves megyei öreg fák, gyűjteménye, adatokkal. A fákról a következő adatok vannak közzétéve: Település, név, kor, kerület, magasság, megjegyzés. Adatok a Bogácson található öreg fáról, a Mária fáról.

Subalyuk - barlang

Subalyuk - barlang

A falu határában található a Subalyuk-barlang, Közép-Európa egyik legrégibb ősemberleletének helye. Itt találták meg a Neander-völgyi ősember hazai nyomait, egy felnőtt nő és egy 3 éves gyermek csontjait.

Tuti menü